Slik så Ørabrua ut rundt 1910. Tegning av Steinar Berg.

Etterlysninger!

ETTERLYSNING AV BILDER FRA VERDALSØRA SKOLE ETTER KRIGEN
Arnhild Brustad fra årbokredaksjonen i historielaget skulle så gjerne hatt tak i et bilde fra Verdalsøra skole. Bildet (ene) skal benyttes til en artikkel om skolen. Tidligere rektor ved Verdalsøra ungdomskole, Helge Aksnes, sier at det nesten ikke eksisterer bilder av Verdalsøra skole.

Han hadde selv for en del år tilbake strevd med å få tak i et slikt. Skolen er stort sett med på postkort, men kun som en liten hvit flekk. Amatørfoto der hele eller store deler av skolen er synlig, eller evt. postkort der skolen er tydelig slik at den kan «klippes ut» er det Brustad har bruk for.

Dersom du skulle ha et slikt bilde, bes du ta kontakt med Arnhild Brustad eller Kjetil Dillan i historielaget.
(LAGT UT PÅ NETT: 20.05.07)

BAKTEPPE FRA VONHEIM FORSAMLINGSHUS I VUKU
I gamle Vonheim forsamlingshus i Vuku, (revet i 1972) var det et bakteppe malt av Bjørn Flyum. det er usikkert om noen tok vare på dette bakteppet da huset ble revet. Vukubyggene ønsker opplysninger om det finnes bilder fra Vonheim der deler eller hele bakteppet vises.

Opplysninger kan sendes historielaget. (LAGT UT PÅ NETT: 27.04.07)

Verdalsbroa som brast i 1911.
Hentet fra postkortsamlingen til Woxholt Libris

Trykk på bildet for større versjon i PDF-format.
Kart over Verdalsraset i 1893. Trykk på bildet for større versjon i PDF-format.